Тел: 023/ 536-962, Радионица: 023/ 561-447 webmail
Стевице Јовановића 50, Зрењанин

ODBRANA I ZAŠTITA U TEHNIČKOJ ŠKOLI

Ministarstvo odbrane obratilo se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Inicijativom za uvođenje sadržaja obuke u školski sistem Republike Srbije. Odredbama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisano je da i učenici srednjih škola pripadaju onoj kategoriji građana koji treba da steknu znanja i veštine „za potrebe odbrane zemlje u uslovima vanrednog i ratnog stanja“. Inicijativa zato ima za cilj da se stvore uslovi da učenici završnih razreda srednje škole steknu osnovna znanja o sistemu odbrane, da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama, kao i da razviju svest o potrebi odbrane, da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama, kao i da razviju svest o potrebi odbrane zemlje i značaju negovanja patriotskih osećanja.

Planirano je da se teme realizuju fakultativno tokom četiri časa odeljenjskog starešine, gde će odeljenjske strašine dobijati stručnu pomoć od predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i drugih subjekata odbrane.

Prvi čas u Tehničkoj školi je održan u sredu, 6.3.2018. godine.

tehniccka-skola-1

 

 

Техничка школа Зрењанин

Техничка школа је основана 1933. године у тадашњем Петровграду. У школи је запослено 85 радника од чега у настави око 70 радника.

Настава у школи се изводи у учионицама опште намене, специјализованим учионицама и кабинетима. Пракса се изводи у школски радионицама и приватним и друштвеним фирмама.

Обавештења

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА МАТУРСКОГ И ЗАВРШНОГ ИСПИТА У ЈУНСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ

Контакт подаци

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Стевице Јовановића 50
Зрењанин

Izbornik