Тел: 023/ 536-962, Радионица: 023/ 561-447 webmail
Стевице Јовановића 50, Зрењанин

Neočekivani gost

Tehnička škola je 31. maja imala nesvakidašnjeg gosta – naime, posetio nas je naš nekadnji učenik koji je školovanje u ovoj ustanovi završio daleke 1955. godine. Reč je o gospodinu Dušanu Batančevu, koga je nostalgija iz Beograda (u kojem danas ima prebivalište) dovela u Tehničku školu u Zrenjanin.

Gospodin Batančev je zaljubljenik u starovremenska vozila, pa je poželeo da učenicima ove škole predstavi rezultat svog dvogodišnjeg rada – naime, konstruisao je tzv. oldtajmer koji je sastavljen od 10 različitih vozila.

Glavne komponente: motor, šasija, gume, kočioni sistem i instrument tabla uzeti su od „mini morisa“, a takođe su korišćeni i delovi Juga, Mercedesa i Golfa. Automobil je sklapan ručno, a određeni delovi su namenski pravljeni, isključivo za ovaj model. Učenici su sa ushićenjem i oduševljenjem dočekali pomenutog gosta. Mnogi su želeli da se informišu o ovom Batančevom poduhvatu jer bi i sami voleli da se u dogledno vreme prihvate sličnog posla.

Ovog majskog dana spoj mladosti i iskustva izmamio je osmehe na licima svih prisutnih. Gospodin Batančev je zapalio iskrice u budućim konstruktorima i inovatorima, a mi s nestrpljenjem očekujemo i nadamo se da će se već javiti neko od naših učenika sa željom da doveze novu starovremensku „lepoticu“ kojoj će se mladi naraštaji diviti.

Техничка школа Зрењанин

Техничка школа је основана 1933. године у тадашњем Петровграду. У школи је запослено 85 радника од чега у настави око 70 радника.

Настава у школи се изводи у учионицама опште намене, специјализованим учионицама и кабинетима. Пракса се изводи у школски радионицама и приватним и друштвеним фирмама.

Обавештења

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ВАНРЕДНИХ ИСПИТА У АВГУСТОВСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ

Контакт подаци

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Стевице Јовановића 50
Зрењанин

Izbornik