Тел: 023/ 536-962, Радионица: 023/ 561-447 webmail
Стевице Јовановића 50, Зрењанин

„NE PRESKAČI MOJU PRIČU“

Vršnjačko nasilje je problem današnjeg društva i svaka akcija vezana za prevenciju nasilje jeste dobrodošla i poželjna. Jedna od njih je kampanja pod nazivom „Ne preskači moju priču“. Uspešni sportisti i druge javne ličnosti, u okviru poseta školama, a promovisaće zdrave stilove živote u narednih godinu dana.

Promocija kampanje započeta je u našoj školi u ponedeljak, 17. decembra, kada su prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis i naš sugrađanin uspešni stonoteniser Ilija Majstorović ispičali svoju priču i svoja iskustva, a usput i izneli svoj stav koji imaju prema vršnjačkom nasilju. Učenici Tehničke škole mogli su čuti od uspešnih sportista da je sport dobar izbor za usmeravanje, kako negativne tako i pozitivne energije, a loš primer su nasilnici koji svoju snagu odmeravaju na slabijima od sebe i time pokazuju da su ustvari oni slabići. Upravo je to i misija ove kampanje, skretanje pažnje mladima da svoju negativnu energiju ne trebaju da usmeravaju protiv drugih.
Nenad Pagonis, promoter akcije je i sam bio žrtva vršnjačkog nasilja, ali je uspeo da se izbori sa pritiscima iz detinjstva, okrene sportu i ostvari uspešnu karijeru.
Statistika pokazuje da čak 80% dece gleda vršnjačko nasilje, ali ga ne prijavljuje. Uspešni sportista je pričao o svom teškom životu, ali i o onima koji su krenuli pogrešnim putem. On smatra da svako treba da teži ostvarenju svojih ciljeva i bude istrajan u tome. Njemu je život pokazao da je to ispravno razmišljanje. Mnogima život donosi probleme i mnogi imaju teške uslove za život, ali to je ono što kali naš duh. Ne treba na drugim iskljivati bes nego ga kanalisati kroz sport ili neku drugu aktivnost. To će nas učiniti jačim, sposobnijim i uspešnijim.
Naš sugrađanin, Ilija Majstorović, uspešni stonoteniser kluba „Banat“, odlučio je da podrži projekat jer smatra da je vršnjačko nasilje veliki problem u društvu i svakodnevno slušamo vesti o žrtvama vršnjačkog nasilja. On je bio svedok ovog oblika zlostavljanja među svojim vršnjacima i trudio se da pomogne kao što to i sada čini promovisanjem zdravog stila života izborom sporta kao dobrog pristupa.
Ova kampanja se mladima obraća kroz jezik kojim oni najčešće komuniciraju, a to su društvene mreže. Koordinator kampanje Dejan Pataki ističe da je cilj ovog projekta usmeriti pažnju javnosti na ovaj problem kao i prići mladim ljudima i ponuditi im racionalniji pristup rešavanju problema. Na njima je izbor da li će prijaviti nasilnika, dati nekom podršku ili se suprotstaviti nasilniku, ali suština je reagovati. Zato je i slogan kampanje „Ne preskači moju priču“ isticanje da je važno reagovati na nasilje.

Техничка школа Зрењанин

Техничка школа је основана 1933. године у тадашњем Петровграду. У школи је запослено 85 радника од чега у настави око 70 радника.

Настава у школи се изводи у учионицама опште намене, специјализованим учионицама и кабинетима. Пракса се изводи у школски радионицама и приватним и друштвеним фирмама.

Обавештења

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА МАТУРСКОГ И ЗАВРШНОГ ИСПИТА У ЈУНСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2023/2024. ГОДИНЕ

Контакт подаци

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Стевице Јовановића 50
Зрењанин

Izbornik