Tel: 023/ 536-962, Radionica: 023/ 561-447 webmail
Stevice Jovanovića 50, Zrenjanin

Predavanje o elektronskom nasilju

08.06.2018. godine Tehnička škola je u  saradnji sa centrom za edukaciju i savetovanje „Stvarno važno“ organizovala predavanje „Savremena tehnologija – eksploatacija dece na internetu“. Tema predavanja je bezbedan internet za decu.
Bezbednost dece na Internetu podrazumeva fizičku, psihičku i moralnu bezbednost maloletnih lica tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti na Internetu (surfovanje, četovanje, korišcenje društveno – socijalnih mreža, online igrice). Cilj je zaštiti decu od neprimerenih sadržaja, negativnih efekata korišćenja Interneta i podići nivo svesti i znanja o tome na koji način virtuelna stvarnost utiče na decu i dokle smeju da se upuštaju u digitalni svet, a da to bude bezbedno i bez posledica. Zloupotreba interneta se ne odnosi samo na najčešću asocijaciju koja se javlja u vezi sa ovim terminom – pornografiju, već se odnosi i na veb – sajtove sa štetnom tematikom – poput samoubistava, anoreksije, otmica, nacizma, droge, religija, itd. Sajtovi sa „korisnim“ savetima i nekredibilnim tekstovima, takođe su veoma opasni, utoliko više što ne privlače veliku pažnju ali umnogome utiču na maloletnike, što dovodi do posledica koje se kreću u rasponu od fizičkih povreda do bolesti, pa čak i smrt.
Najčešći oblici zloupotrebe dece na internetu: trafiking, krađa, blud, sugestija, vršnjačko nasilje. Predavač je diplomirani defektolog – specijalni pedagog Ljubica Kozina. Predavanje je održano na inicijativu učenika Đačkog parlamenta Tehničke škole.

Tehnička škola Zrenjanin

Tehnička škola je osnovana 1933. godine u tadašnjem Petrovgradu. U školi je zaposleno 85 radnika od čega u nastavi oko 70 radnika.

Nastava u školi se izvodi u učionicama opšte namene, specijalizovanim učionicama i kabinetima. Praksa se izvodi u školskim radionicama i privatim i društvenim firmama.

Obaveštenja

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА РАЗРЕДНИХ ИСПИТА ЗА ЗАВРШНЕ РАЗРЕДЕ У МАЈСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ   Датум
    Detaljnije »

Kontakt podaci

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Stevice Jovanovića 50
Zrenjanin

Izbornik