Tel: 023/ 536-962, Radionica: 023/ 561-447 webmail
Stevice Jovanovića 50, Zrenjanin

ODBRANA I ZAŠTITA U TEHNIČKOJ ŠKOLI

Ministarstvo odbrane obratilo se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Inicijativom za uvođenje sadržaja obuke u školski sistem Republike Srbije. Odredbama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisano je da i učenici srednjih škola pripadaju onoj kategoriji građana koji treba da steknu znanja i veštine „za potrebe odbrane zemlje u uslovima vanrednog i ratnog stanja“. Inicijativa zato ima za cilj da se stvore uslovi da učenici završnih razreda srednje škole steknu osnovna znanja o sistemu odbrane, da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama, kao i da razviju svest o potrebi odbrane, da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama, kao i da razviju svest o potrebi odbrane zemlje i značaju negovanja patriotskih osećanja.

Planirano je da se teme realizuju fakultativno tokom četiri časa odeljenjskog starešine, gde će odeljenjske strašine dobijati stručnu pomoć od predstavnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i drugih subjekata odbrane.

Prvi čas u Tehničkoj školi je održan u sredu, 6.3.2018. godine.

tehniccka-skola-1

 

 

Tehnička škola Zrenjanin

Tehnička škola je osnovana 1933. godine u tadašnjem Petrovgradu. U školi je zaposleno 85 radnika od čega u nastavi oko 70 radnika.

Nastava u školi se izvodi u učionicama opšte namene, specijalizovanim učionicama i kabinetima. Praksa se izvodi u školskim radionicama i privatim i društvenim firmama.

Obaveštenja

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА РАЗРЕДНИХ ИСПИТА ЗА ЗАВРШНЕ РАЗРЕДЕ У МАЈСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ   Датум
    Detaljnije »

Kontakt podaci

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Stevice Jovanovića 50
Zrenjanin

Izbornik