Tel: 023/ 536-962, Radionica: 023/ 561-447 webmail
Stevice Jovanovića 50, Zrenjanin

Neočekivani gost

Tehnička škola je 31. maja imala nesvakidašnjeg gosta – naime, posetio nas je naš nekadnji učenik koji je školovanje u ovoj ustanovi završio daleke 1955. godine. Reč je o gospodinu Dušanu Batančevu, koga je nostalgija iz Beograda (u kojem danas ima prebivalište) dovela u Tehničku školu u Zrenjanin.

Gospodin Batančev je zaljubljenik u starovremenska vozila, pa je poželeo da učenicima ove škole predstavi rezultat svog dvogodišnjeg rada – naime, konstruisao je tzv. oldtajmer koji je sastavljen od 10 različitih vozila.

Glavne komponente: motor, šasija, gume, kočioni sistem i instrument tabla uzeti su od „mini morisa“, a takođe su korišćeni i delovi Juga, Mercedesa i Golfa. Automobil je sklapan ručno, a određeni delovi su namenski pravljeni, isključivo za ovaj model. Učenici su sa ushićenjem i oduševljenjem dočekali pomenutog gosta. Mnogi su želeli da se informišu o ovom Batančevom poduhvatu jer bi i sami voleli da se u dogledno vreme prihvate sličnog posla.

Ovog majskog dana spoj mladosti i iskustva izmamio je osmehe na licima svih prisutnih. Gospodin Batančev je zapalio iskrice u budućim konstruktorima i inovatorima, a mi s nestrpljenjem očekujemo i nadamo se da će se već javiti neko od naših učenika sa željom da doveze novu starovremensku „lepoticu“ kojoj će se mladi naraštaji diviti.

Tehnička škola Zrenjanin

Tehnička škola je osnovana 1933. godine u tadašnjem Petrovgradu. U školi je zaposleno 85 radnika od čega u nastavi oko 70 radnika.

Nastava u školi se izvodi u učionicama opšte namene, specijalizovanim učionicama i kabinetima. Praksa se izvodi u školskim radionicama i privatim i društvenim firmama.

Obaveštenja

  • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА РАЗРЕДНИХ ИСПИТА ЗА ЗАВРШНЕ РАЗРЕДЕ У МАЈСКОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2018/2019.ГОДИНЕ   Датум
    Detaljnije »

Kontakt podaci

023/ 536-962

office@tehnickazr.edu.rs

Stevice Jovanovića 50
Zrenjanin

Izbornik